KUPNJA RAČUNALA

slika 1: Računalokracun.jpg (2748 bytes) bez monitora.

Promjena: 21. 09.2001. 

Dakle, kupujete računalo. Eto vam za početak nekoliko veza prema stranicama hrvatskih firmi koje prodaju računala. Inače, ako neke firme i nema na popisu otiđite samo na hrvatski pretraživač www.hr/wwwhr i upišete ime firme, a za ostalo će se pobrinuti sam pretraživač.

S Interneta si skinite cjenike pa ih uspoređujte. Samo, dobro pazite da uspoređujete istu kvalitetu. Ono što je jeftinije je skoro uvijek i puno, puno lošije.

U svakom slučaju najbolje je da se obratite nekom stručnjaku-poznaniku koji će Vam preporučiti što kupiti. Ako nemate nikoga, obratite se nama. Napišite za što želite koristiti računalo, a mi ćemo Vam preporučiti konfiguraciju. Kako ne prodajemo računala nemamo nikakvog razloga da budemo pristrani (samo na znanje). Obvezno ostavite svoj email da vam se možemo javiti. Na email će stići smo preporuka i nikada nikakvi oglasi!

S kupnjom računala možete malo pričekati. Naime, očekuje se pad cijena procesora budući da se Intel i AMD žestoko bore za tržište. Znači kupujte računalo negdje u listopadu ili studenom 2001.

Kad počne školska godina na ovim stranicama ćete naći i dosta prijedloga.

Da biste se malo upoznali s onime što želite kupiti otiđite na našu stranicu Što kupiti.

 

POPIS HRVATSKIH FIRMI U KOJIMA MOŽETE KUPITI RAČUNALA

Ako bilo koju firmu ne opišemo na način na koji to njima odgovara mi se unaprijed ispričavamao, a na njihov zahtjev je uklanjamo s popisa (mada ovaj popis smatramo dobrom besplatnom reklamom). Hvala na razumijevanju.

 

MSAN,ZG Zagrebačka firma. Pripazite na kvalitetu monitora i dogovorite se da vam dečki sve lijepo slože.
MELCOMP, VŽ Vrlo pouzdani, možda za nijansu skuplji. Kad ih već imamo ne isplati se ići u Zagreb.
TECOM TRADE, ZG Prodaju DELL računala i Tally pisače. Dell je jedna od najpoznatijih tvrtki u svijetu prodaje računala (eto im besplatne reklame). 
INFO GAMA, ZG Prodaju računala i svu prateću opremu. Stranice su vrlo jednostavne i funkcionalne, a to mi se sviđa. Možete kupiti računalo preko interneta jer su stranice napravljene kao Web trgovina.Isto, tvrde da će ubrzo ponuditi bazu drajvera.  Eto, barem se netko brine za korisnika. Izvrsno.