WINDOWS 95, 98

ABC Informatika
 

 

Korisničko sučelje Što je ikona, radni stol ili prečica?
Tipkovnica Čemu služe sve te tipke na tipkovnici? Odogovore ćete naći na ovim stranicama.
Izbornik Start Počnite baš ovdje!  Početni izbornik, traka sa zadaćama, leteći (plutajući izbornici, ikone na radnom stolu (desktopu).
Kontrolna ploča Dio Windowsa u kojem namještate Windowse prema svojim potrebama. Želite li namjestiti tipkovnicu, miša, sat, kalendar to ćete učiniti u kontrolnoj ploči.
Programi koji dolaze
s operativnim susta- vom Windows
S operativnim sustavom dobivate skup programa. Neki od njih mogu biti korisni, a nekima se trebamo služiti ako želimo pravilno održavati sustav. WordPad, Paint itd.
Memorije Svi podaci smještaju se nan neku od memorija. Naučite pregledavati sadržaj i stvarati, brisati, preimenovati mape (engl. Folders)
Podrška za faksiranje Namjestite Windowse za slanje i primanje faksova. naravno, morate imati modem, a njega imate ako ste na Internetu!
Sažimanje podataka Podatke često sažimamo (kompresiramo) ako ih šaljemo preko interneta ili ako želimo da nam zauzimaju manje mjesta na nekoj od memorija (disketama, diskovima).
Virusi Programi koji mogu počiniti štetu na računalu. Vrlo su opasni, skriveni i pisani su s vrlo lošim namjerama. Pridružite se ljudima s dobrim namjerama!
Rječnik pojmova Ako još niste načisto s nekim pojmovima, poslužite se :) Add/Remove, Desktop, Taskbar samo su neki od pojmova.